Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

L.ΛΕΥΚΙΝΗ



L-λευκίνη είναι ένα αμινοξύ που χρησιμοποιείται από το σώμα για να τροφοδοτήσουν την άσκηση και την μυς-οικοδόμησης για να σας παρέχει το αθλητικό άκρη που σας παίρνει μπροστά από τους αντιπάλους σας. Το πράττει με διάφορους τρόπους, κανένα από αυτά δεν ειδικά από την άμεση παραγωγή ενέργειας ως τέτοια.

Είναι επίσης ένα βασικό αμινοξύ, δεδομένου ότι δεν μπορεί να κατασκευαστεί από το σώμα σας και ως εκ τούτου πρέπει να ληφθεί ως συμπλήρωμα ή ως μέρος της διατροφής σας. Τα τρόφιμα πλούσια σε λευκίνη περιλαμβάνουν ξηρούς καρπούς, προϊόντα ολικής σίτου, όπως ψωμί ολικής αλέσεως και καφέ ρύζι. Είναι ένα υδρόφοβο αμινοξύ, πράγμα που σημαίνει ότι δεν του αρέσει το νερό.

Είναι επίσης ένας από τους τρεις διακλαδισμένης βασικές αλυσίδα αμινοξέων, τα άλλα δύο είναι L-βαλίνη και L-ισολευκίνη, και προσφέρει πολλά οφέλη στην αθλητική απόδοση που θα συζητηθούν κάτω από αυτό βοηθά επίσης να διατηρήσει τα καταστήματα του σώματος του γλυκογόνου, χρησιμοποιείται ως πηγή ενέργειας έκτακτης ανάγκης. Εκτός από τις ιδιότητες αυτές, διαθέτει άλλα, όπως η διατήρηση της ισορροπίας αζώτου στο σώμα.

Έτσι, πώς λειτουργεί στα καύσιμα το σώμα σας ενώ ασκείστε; Η απάντηση δεν είναι όπως μπορείτε να σκεφτείτε. L-λευκίνη δεν αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας σας ως κρεατίνη κάνει όταν εξυψώνει ATP σας (τριφωσφορική αδενοσίνη) επίπεδα. ATP είναι το μόριο της ενέργειας που συντίθεται στα κύτταρα του σώματός σας, και στη συνέχεια μετατρέπεται ξανά την ADP, η διφωσφορική, με την απελευθέρωση της ενέργειας με τη μορφή μυϊκές συστολές.

Αυτό το αμινοξύ είναι ό, τι αναφέρεται ως ένα «περιορισμό» ουσίες, δεδομένου ότι τα υπόλοιπα αμινοξέα που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους στο σώμα σας εάν δεν έχετε επαρκή L-λευκίνη κατ 'αναλογία προς αυτούς. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να έχετε δύο τμήματα της L-βαλίνη και τα δύο τμήματα της L-λευκίνη σε ένα τμήμα της L-ισολευκίνη για τη βέλτιστη χρήση των τροφίμων που τρώτε.

Συνεπώς, δεν μπορείτε να πάρουμε το συμπλήρωμα χωρίς εξετάζει πόσο θα πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί η ισορροπία αυτή. Υπερβάλλον θα σπαταληθεί και από την αδυναμία να αδυνατεί να κάνει σωστή χρήση της περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες των τροφίμων σας.

Εάν πάσχετε από μια ανεπάρκεια, ως εκ τούτου, το σώμα σας δεν μπορεί να κάνει καλύτερη χρήση της πρωτεΐνης στη διατροφή σας, στο βαθμό που του μυϊκού ιστού δεν θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στην πραγματικότητα προκαλεί καταβολισμό, ή η βλάβη του μυϊκού ιστού, με αποτέλεσμα την απώλεια της απόδοσης και της πιθανής αύξησης στο λιπώδη ιστό, σε αντίθεση με άπαχο μυών. Ο μόνος τρόπος να χτιστεί ο μυς έχει λάβει επαρκή άζωτο με τη μορφή των αμινοξέων και πρωτεϊνών, σε συνδυασμό με L-λευκίνη να θέσει εν λόγω πρωτεϊνών στη βέλτιστη χρήση.

Μια από τις σημαντικότερες ιδιότητες του L-λευκίνη είναι στην τόνωση της σύνθεσης του ιστού σκελετικών μυών και με τη χρήση ενός συμπληρώματος, η ισορροπία πρωτεΐνης μπορεί να είναι θετικό μετά από μια προπόνηση. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η ισορροπία πρωτεΐνης είναι γενικά αρνητικές, μέχρι ειδικά L-λευκίνη καταναλώνεται.

Ο τρόπος που λειτουργεί είναι να ενεργοποιήσουν ένα μονοπάτι μυς που παράγουν γνωστές ως mTOR (θηλαστικά στόχος της ραπαμυκίνης). mTOR είναι συνήθως ενεργοποιείται όταν τα επίπεδα του ATP στα μυϊκά κύτταρα είναι υψηλή, και όταν αυτά τα επίπεδα σταγόνα τότε mTOR είναι απενεργοποιημένη. Η δραστηριότητα του mTOR είναι ευαίσθητη η συγκέντρωση σε L-λευκίνη, και όταν η συγκέντρωση των αμινοξέων στο σώμα αυξάνεται ενημερώνει mTOR ότι η πρωτεΐνη στη δίαιτα είναι αρκετή για την κατασκευή σκελετικό μυϊκό ιστό, και έτσι βρέθηκε mTOR ενεργοποιηθεί.

Το πώς ακριβώς γίνεται αυτό είναι άγνωστη, αλλά είναι ένα γεγονός το mTOR εξαρτάται από τις δύο L-λευκίνη συγκέντρωσης καθώς και ATP επίπεδα. Αυτό το αμινοξύ μειώνει επίσης τον καταβολισμό, μέσω έναν αριθμό διαφορετικών μηχανισμών, ένας εκ των οποίων συνίσταται στην αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης.

Στην πραγματικότητα, όταν η ινσουλίνη και η L-λευκίνη αυξάνουν τα επίπεδα, ταυτόχρονα, υπάρχει μια συνέργεια που προάγει τη σύνθεση νέων πρωτεϊνών. Όχι μόνο αυτό, αλλά η ανταπόκριση της ινσουλίνης με την παρουσία των υδατανθράκων είναι ενισχυμένη, να καταλήξουν σε ένα εξάρτημα του μεταβολισμού του οργανισμού σας.

Το αμινοξύ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει όσους πάσχουν από νεφρική και ηπατικά προβλήματα, διότι αυξάνει την πρωτεϊνική σύνθεση του ήπατος. Επομένως, είναι χρήσιμο συμπλήρωμα τόσο για τους διαβητικούς και άτομα που πάσχουν από ηπατική και νεφρική νόσο.

Ωστόσο, επειδή L-λευκίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ με τόσες πολλές σημαντικές ιδιότητες, η έλλειψη μπορεί να έχει συγκεκριμένες συνέπειες. Καταβολισμό έχει αναφερθεί προηγουμένως ως μία τέτοια αντίδραση σε μια ανεπάρκεια, και άλλοι περιλαμβάνουν μείωση των επιπέδων της ενέργειας και τις παρατυπίες στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα.

Τα πάντα για την ουσία αυτή δεν είναι καλή, ωστόσο, και όταν λαμβάνεται από το ίδιο επιπλέον, μπορεί να μειώσει το ύψος των άλλων αμινοξέων στο αίμα, ιδιαίτερα από τις άλλες δύο διακλαδισμένης αλυσίδας αμινοξέων (BCAAs). Αυτό με τη σειρά του ανατρέπει την ισορροπία των αμινοξέων, και μειώνει περαιτέρω την ικανότητα του οργανισμού να παράγει μυϊκό ιστό μέχρι ένα ισορροπημένο συμπλήρωμα ληφθεί.

Λευκίνη βοηθά επίσης στη διατήρηση της ισορροπίας του αζώτου. Είναι απαραίτητο για το ανθρώπινο σώμα να διατηρηθεί μια θετική ισορροπία αζώτου και η L-λευκίνη υποστηρίζει αυτή. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη έδειξε ότι μετά από 12 ώρες με την έγχυση L-λευκίνη, το ισοζύγιο αζώτου βελτιώθηκε κατά ποσοστό έως και 23%.

Ένα συμπλήρωμα από μόνη της δεν αρκεί πάντα για να διατηρηθεί μια θετική ισορροπία αζώτου. Είναι γενικά απαραίτητο να έχετε υπόλοιπο σώμα σας για ένα επαρκές χρονικό διάστημα για να επιτρέψει σε πρωτεΐνες που πρόκειται να παραχθεί. Εάν δεν λάβει την απαιτούμενη ποσότητα της ανάπαυσης, το πλεόνασμα της πρωτεΐνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να διατηρήσει τα επίπεδα ενέργειας, αντί αντικαταστήσει το χαμένο πρωτεΐνες και να διατηρήσει μια καλή ισορροπία αζώτου.

Μια θετική ισορροπία αζώτου είναι απαραίτητη για την παραγωγή του μυϊκού ιστού, όπως το bodybuilding, για παράδειγμα, δεδομένου ότι όλες οι πρωτεΐνες περιέχουν άζωτο και της καθαρής τιμής εισαγωγής του αζώτου πρέπει να υπερβαίνει το ποσοστό απέκκρισης. Δεν σε αέρια μορφή, φυσικά, αλλά την πρόσληψη των αμινοξέων και πρωτεϊνών. Το πιο θετικό ισοζύγιο αζώτου σας είναι, τόσο πιο γρήγορα θα ανακάμψουν μετά την άσκηση. Είναι ουσιαστικής σημασίας για την αναβολική άσκηση.

L-λευκίνη, ως εκ τούτου, είναι ένα συμπλήρωμα που μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσει τη σημερινή μάζα μυών σας, ενώ υποβάλλονται σε εντατική άσκηση, εκτός από την αύξηση ενώ ξεκουραζόταν. Προσφέρει άλλα οφέλη για την υγεία, ο ένας να βοηθήσει να διατηρηθεί η σαφήνεια της σκέψης του ηλικίας. Ωστόσο, είναι για τις επιπτώσεις του στην μυϊκή οικοδόμηση και το αθλητικό πλεονέκτημα που προβλέπει ότι το συμπλήρωμα είναι πιο συχνά λαμβάνονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου